Supergoda karlsbaderbullar med mandelmassa, kanel, kardemumma och toscatäcke! Hur gott!!? Söta som små kuvert är dom också. Recept på Karlsbaderbullar med toscatäcke 50 gram jäst 1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 0,5 dl strösocker 0,75 tsk salt 1 ägg 200 g rumsvarmt smör 540 g vetemjöl (9 dl) Fyllning med mandelmassa och kanel: 100 g mandelmassa 100 g rumsvarmt smör 1 msk kanel 1 tsk kardemummakärnor, mortlade 0,5 dl strösocker 0,5 msk vaniljsocker Toscatäcke 100 g smör 1,25 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 100 g olika nötter. T.ex. pistage och pekannötter Gör karlsbaderbullarna så här: Smula jästen i en bunke, värm grädde och mjölk till 37 grader. Häll över jästen och blanda ut. Blanda i alla andra ingredienser och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca 1 timma. Gör under tiden fyllningen: Riv mandelmassan och blanda ihop med smör och resten av ingredienserna till en jämn fyllning. Kavla ut degen till en rektangel, ca 0,5 cm tjock. Skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm. Bred på kanel- och mandelmassfyllningen. Vik in kanterna mot mitten och nyp till. Låt jäsa ca 30 minuter. Gör under tiden toscafyllningen: Hacka nötterna. Smält smöret och blanda i socker, mjöl och mjölk. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt sen nötterna och bred på lite på varje bulle. Grädda bullarna i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.