Här får ni något riktigt mumsigt! Det är en brioche som är fylld med nutella och mandelmassa i form av en giffel. Det väldigt goda och kommer göra succé om du bjuder på fika! Recept på briocher med nutella 240 g ägg 20 g jäst 400 g vetemjöl 10 g salt 40 g socker 280 g smör Nutellafyllning: 200 g nutella 75 g mandelmassa Ägg till pensling Pärlsocker Mandelflagor Så här gör du briocherna: Blanda alla ingredienser till degen, förutom smöret, i en degblandare. Blanda ner smöret lite i taget i degen. Lägg degen i en bunke och plasta. Låt helst stå över natten eller minst 6 timmar. Degen måste hela tiden vara kylskåpskall, den får inte stå framme. Kavla ut degen på ett väl mjölat bakbord. Kavla den till en lång rektangel, tänk att en tredje del är så stor som briochen blir. Bred på Nutella och riv över mandelmassa. Vik från långsidan över degen en tredjedel och sen en gång till. Så att de blir som gifflar när du skär skär dem i lagom stora bitar. Låt jäsa ca 1 timma, pensla dem med ägg. Strö på pärlsocker och/eller mandelflagor. Grädda i ugnen på 200 grader i 15-20 minuter eller tills de fått lite färg. Testa också min nötkrämsbullar!