Nyfriterade donuts är fantastiskt gott och inte svårare att göra än en vanlig bulldeg... sen är det bara att du friterar dem istället för att grädda i ugnen. Nyfriterade munkar är gudomligt gott! Donuts Ca 10 st 25 g jäst 75 g smör mjölk 4 dl mjölk 1½ dl strösocker 1 tsk salt 2 ägg 13 dl vetemjöl (780 g) 1 liter olja till fritering Strösocker att doppa munkarna i 1,5 liter frityrolja Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll vätskan över jästen. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca 1 cm tjock. Stansa ut rundlar med ett mått, ca 8 cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Hetta upp oljan till ca 180 grader i en stor kastrull. (Se till att ha ett lock till hands om det skulle börja brinna, och var noga med att kastrullen är helt torr och att du inte spiller vatten i). Fritera 2-3 munkar i taget, ca 1 min på varje sida. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Doppa dem i strösocker.