Extra goda blir dina saffranbullar som sockerkringlor med fyllning. Älskar alla varianter på saffranbullar/lussebullar. Saffransbullarna blir extra saftiga om du bakar med rumsvarmt smör och inte har i mer mjöl än du behöver. Degen skall vara kletig men fortfarande gå att hantera. Ett annat fel man kan göra är att övergrädda bullarna, de går alltid lite efter så ta ut dem när de fortfarande är lite mjuka. Saffransbullar Ca 25 bullar 40 g jäst för söta degar 4 dl mjölk 1 dl grädde 1 g saffran (2 påsar) 1, 25 dl strösocker 130 g smör, rumsvarmt 13 1/2 dl vetemjöl special ( 810 g) 1 tsk salt Fyllning 75 g mandelmassa 120 g smör (Blanda smör och mandelmassa till en jämn fyllning i en bunke.) Efter gräddning: 20 g smält smör 2 dl strösocker Gör så här: Värm ugnen till 225 grader. Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och grädden. Rör runt så att den löses upp. Mortla saffranet med ca 1 tsk strösocker för att få fram mer smak ur saffranet och låt det ev dra någon timma med 1/2 msk alkohol. Tillsätt sen i vätskan. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin, tillsätt saltet sist. Låt vila under bakduk i bunken ca 20 min. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk dela i två delar och kavla ut degen till en rektangel. Bre på fyllningen och vik rektangeln dubbel. Skär remsor som du tvinnar och sen rullar ihop till en kringla. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 2 timmar under bakduk eller till dubbel storlek. Hur fort det går beror på hur varmt det är i rummet. Pensla med ett ägg uppvispat med en nypa salt. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter. När saffransbullarna svalnat penslar du dem med smält smör och doppar dem i socker.