Saftiga saffransbullar bakade med rumsvarmt smör, mjölk och grädde. Dessa är min favoritsaffransbulle då de blir så mjuka och saftiga! Tips! Mortla saffranet med 1 tsk socker så smakar det mer saffran. Eller så kan du låta saffranet dra i 1 msk rom. Både socker och rom är smakförhöjare åt saffran! Saffransbullar 50 g jäst 4 dl mjölk 1 dl grädde 120 g rumsvarmt smör 2 påsar saffran (1 g) 1,5 dl strösocker 0,75 tsk salt 13–15 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med Så här gör du saftiga saffransbullar: Smula jästen i en bunke. Häll i mjölken och grädden. Rör runt så att den löses upp. Tillsätt saffran. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Värm ugnen till 220 grader. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 4 mm tjock rektangel. Skär remsor som du rullar till saffransbullar. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10-12 minuter. När du tar ut dem ur ugnen penslar du dem med uppvispat ägg. Då får du en glansig fin yta som samtidigt stänger in fukten och bullen håller sig saftig. Här hittar du fler varianter på saffransbullar! Saffransbullar i långpanna Saffransbullar med mandelmassa Flätad saffranskrans