Detta är min absoluta favoritbulle, efter kardemummabullen förstås ;) Tänk dig en saftig saffransbulle med mandelmassa, pistage, vit choklad och som dessutom är fylld med vaniljkräm! Den är sååå god och vacker! Passar att baka året runt, perfekt för oss saffransälskare! Recept på Saffranbulle: 50 g jäst 100 g smör 3 dl mjölk 2 dl grädde 1 g saffran 1,5 dl strösocker 0,5 tsk salt 16 dl vetemjöl Fyllning till saffransbullen: 200 g smör 150 g mandelmassa 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl hackade pistagenötter Vaniljkräm Recept hittar du här Topping på saffransbullen: 1 st ägg till pensling sockerlag pistagenötter 50-100 g smält vit choklad torkade rosenblad Gör saffransbullen så här: 1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret med saffran (mortla gärna saffranet med 1 tsk av sockret innan för att få ännu mer smak), häll i mjölken och grädden, värm till 37°. Häll smörvätskan över jästen och rör runt så att den löses upp. 2. Tillsätt övriga ingredienser till degen och arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk till dubbelstorlek. 3. Blanda rumsvarmt smör med florsocker, hackade pistagenötter och mandelmassa till en kräm. 4. Värm ugnen till 225°. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en rektangel och bred på pistagemandelkrämen över hela degen. 5. Rulla ihop degen med pistagefyllningen till en rulle. Skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i bullformar eller på ett bakplåtspapper. Låt jäsa ca 40 min under bakduk. 5. Pensla med uppvispat ägg och tryck ned ett hål i mitten av varje bulle. Där fyller du upp med vaniljkräm. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de blivit lite gyllene. 6. När du precis tagit ut dem penslar du med sockerlag (koka upp 1 dl strösocker och 0,75 dl vatten). Strö på lite mer pistagenötter. 7. När bullarna svalnat spritsar du över smält vit choklad och strör ev. över rosenblad.