Saffranmsbullar fyllda med en pistagekräm, saftiga och väldigt goda. Bilden är tagen i en väldig hast men lovar att de är goda :) Degen går även att använda till vanliga saffransbullar. Pistagekräm: 200 g pistagenötter 3 msk neutral olja tex rapsolja 3/4 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 50 g vit choklad Gör så här: Mixa pistagenötter i en mixer tills oljan börjar släppa ur nötterna, detta tar ca 5-10 min. Tillsätt sen olja, florsocker, vaniljsocker och salt. Mixa. Smält vit choklad över ett vattenbad och mixa ner i pistagemassan. Du kan förvara pistagekrämen i kylen men se till att den är rumstempererad när du blandar fyllningen. Saffransbullar: 50 g jäst 4 dl mjölk 1 dl grädde 120 g smör, rumsvarmt 2 påsar saffran (1 g) 1,5 dl strösocker 0,75 tsk salt 13–15 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg med en nypa salt i att pensla bullarna med Fyllning: 1 dl pistagekräm 100 g smör, rumsvarmt 1/2 dl strösocker Gör så här: Smula jästen i en bunke. Mortla saffran med 1 tsk socker för att få ut maximalt med smak. Häll i mjölken och grädden. Rör runt så att den löses upp. Tillsätt saffran. Tillsätt rumsvarmt smör, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig i en bakmaskin. Tillsätt sist saltet och knåda in det. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke. Värm ugnen till 220 grader. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. Kavla ut till en 4 mm tjock rektangel. Bred på pistagkrämblandningen och rulla ihop till en rulle. Tryck ihop skarven i degen så bullarna inte rullar upp sig när de jäser. Skär bitar som du lägger i en bullform. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite hackad pistage. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Här hittar du fler varianter på saffransbullar! Saffransbullar i långpanna Saffransbullar med mandelmassa Flätad saffranskrans