Smördeg är användbart till mycket, tex gifflar med äppelmos! Väldens enklaste recept när man vill ha fikabröd snabbt. Perfekt att avrunda en helgfrukost med eller till fika. Frasigt och sött med äppelmos. Tips! Variera med annan fyllning som tex, sylt, choklad eller hasselnötskräm / nutella. Äppelgifflar 1 paket smördegsplattor Vill du göra egen smördeg hittar du recept här! 2 dl äppelmos se recept här ev 1 tsk kanel 1 dl flagad mandel 1 uppvispat ägg till pensling Florsocker att pudra över efter gräddning Gör så här: Tina smördegsplattorna på ett bakplåtspapper med lite florsocker eller mjöl på. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut varje platta så den blir ca 1 mm tjock. Skär ca 4 rektanglar eller trekanter (beroende på hur du vill rulla dem). Lägg en sträng med äppelmos i mitten, pudra över lite kanel eller blanda ner i moset. Rulla ihop plattan och lägg på en plåt med bakplåtspapper med kanten nedåt. Pensla med ägg och strö över flagad mandel. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills de blivit gyllene.