Världens godaste kardemummabullar! Dessa är bakade med en fördeg som gör att bullarna smakar mera och jag upplever att degen blir mer lättjobbad. Jag är så nöjd med resultatet av dessa bullar jag hoppas du skall älska receptet också! Jag fyllde dessa med kardemumma och mandelmassa, de smakar inte mandelmassa då jag har så lite i utan ger bara mer krämighet, mmm så goda! Byt ut kardemumman mot 1 msk kanel om du föredrar kanelbullar. Kardemummabullar, världens godaste 15-20 st Fördeg: 3 dl mjölk, ev 37 grader 30 gram jäst 4 dl vetemjöl 2 tsk kardemumma, mortlad Deg: 4-4,5 dl vetemjöl 1,25 dl strösocker 120 g saltat smör, rumsvarmt 1 tsk salt Fyllning: 50 g riven mandelmassa 120 g smör, rumsvarmt 0,5 dl farinsocker Sockerlag: 0,75 dl strösocker 0,75 dl vatten extra mortlad kardemumma att strö över på slutet ca 1/2 msk. Gör så här: Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt mjöl och kardemumma, blanda till en jämn smet. Plasta bunken och låt jäsa ca 1 timma tills degen börjat bubbla och är en stl större. (jag ställde in min deg på 40 grader i ugnen 1 timma för att snabbare påbörja jäsningen) Blanda sen i resten av vetemjölet, smör och socker. Blanda med degkrok i tills degen känns smidig, blanda i saltet. Plasta och låt jäsa i ca 45 minuter. Fyllningen: Blanda ihop smör, farinsocker och riven mandelmassa i en bunke till en jämn kräm. Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Vik över kortsidan till den andra kortsidan och skär remsor som du tvinnar ihop och snurrar ihop till knyten. Lägg på bakplåtspapper eller i bullformar. Låt jäsa ca 30 min. Koka upp socker och vatten till en sockerlag. Pensla bullarna med ägg och grädda i ca 12 minuter i mitten av ugnen. Precis när du tagit ut dem ur ugnen penslar du bullarna med sockerlag och strör över mortlad kardemumma. Sockerlagen gör att de håller sig saftiga längre och blir blanka och fina. Strö på på lite strösocker och mortlad kardemumma . Ät så många du orkar nygräddade och frys in resten.