Skäm bort någon speciell med en underbar karamelldessert med maränger! Det här receptet på karamellpudding har jag fått av Daniel Roos är superenkelt och kräver knappt någon arbetstid alls, lite tid i frysen bara. Jag har hallonkompott, hackade salta jordnötter, maräng och bär till. Men jag tror att smulat digestive och grädde vispat med hallon skulle vara helt underbart till också! Eller en färskostmousse, eller vaniljglass! Med andra ord den här puddingen är väldigt varierbar så tänk igenom vad den du skall bjuda desserten på gillar. Tänk på att olika texturer är väldigt gott tillsammans som krispigt, mjukt och varmt och kallt t.ex. Karamellpudding till alla hjärtans dag <3 4 st 1 dl Strösocker 3 dl Vispgrädde 2 krm Havssalt 1 tsk Vaniljsocker eller 1/2 st Vaniljstång 2 st Gelatinblad Alternativa tillbehör Maränger Hackade nötter Hallonkompott Vispad grädde Vaniljglass Hallonsorbet Hjärtströssel <3 Så här gör du Karamellpudding: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm vispgrädden i en kastrull med vaniljen och havssaltet. Smält strösockret i en kastrull lite i taget till en gyllenbrun karamell. Häll sedan försiktigt i lite i taget av gräddblandningen och sjud smeten tills allt är smält. Tillsätt gelatinet och sila smeten. Fyll upp i glas och ställ i frys så att puddingen sätter sig. Ta fram 30 min innan servering. Toppa med valfritt tillbehör. Lycka till!