Smulbotten: 300 g digestivekex 150 g brynt smör Fyllning: 5-6 äpplen, gärna discovery 1 dl strösocker 50 g smör 600 g philadelphiaost eller mascarponeost 1 dl cremefraiche 1,5 dl strösocker 1 dl majsstärkelse 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 1 dl vispgrädde 1 krm salt 200 g vit choklad Tillbehör: Flosocker dulce de leche Värm ugnen till 175 grader. Bryn smöret i en stekpanna tills det "tystnar" och doftar nötigt. Mixa kex och brynt smör i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek dem i socker och smör tills de är karamelliserade. Ställ åt sidan. Blanda Philadelphia, cremefraiche, socker och majsstärkelse till en jämn smet. Blanda i ett ägg i taget. Smält vit choklad över ett vattenbad. Tillsätt den smälta vita chokladen, grädden och en nypa salt. Blanda till en jämn smet. Lägg hälften av äpplena i bottnen av kakan. Häll cheesecakesmeten över bottnen och lägg på resten av äppelklyftorna, gärna i ett fint mönster. Grädda i ca 50 minuter tills kakan har stabiliserat sig. Börjar den få för mycket färg kan du täcka den med aluminiumfolie. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen. Servera med dulce de leche.