Den här blåbärspajen som egentligen är en en fransk Clafoutis är jättegod och går snabbt att göra. Du behöver en ugnsfast form 15-18 cm i diameter. Du kan även variera bären. Foto:Andy Prhat Fransk bär Clafoutis Ca 8 personer 200 g färska körsbär 200 g färska blåbär 1 dl crème fraiche 1,5 dl standardmjölk 2 ägg 2 äggulor 0,5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt Rivet skal från 1 citron 0,5 dl finhackad mandel 0,75 dl mandelspån Florsocker att pudra över Grädde till servering Gör clafoutisen så här: 1. Smöra en pajform. Kärna ur körsbären. Häll i körsbären och blåbären. 2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg och äggulor i en bunke. Blanda i vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt, rivet citronskal och den finhackade mandeln. 3. Häll hela blandningen över bären, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite, pudra över florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.