Servera blåbärskakan med en klick grädde! Blåbärskaka av den saftigaste sorten! Den här blåbärskakan är bakad på ett franskt sätt och kallas Clafoutis! Den är saftig och serveras gärna ihop med en klick grädde! Byt ut körsbären till blåbär eller valfritt bär, men färska bär blir bättre i kakan än frysta bär som innehåller mer vatten. Du kan baka den i långpanna också om du minst dubblar receptet, beroende på hur stor långpanna du har. Bilden är ifrån mitt jobb i Damernas Värld nr 8 2016. Foto: Andy Prhat Recept på blåbärskaka Ca 8 personer 200 g färska körsbär 200 g färska blåbär 1 dl crème fraiche 1,5 dl standardmjölk 2 ägg 2 äggulor 0,5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt Rivet skal från 1 citron 0,5 dl finhackad mandel 0,75 dl mandelspån Florsocker att pudra över Grädde till servering Så här gör du blåbärskakan Smöra en pajform. Häll i körsbären och blåbären. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg och äggulor i en bunke. Blanda i vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt, rivet citronskal och den finhackade mandeln. Häll hela blandningen över bären, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite, pudra över florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.