Blåbärspaj med persika. När man längtar efter sommaren men inte kan få tag på sommarens naturliga råvaror... då kan den här blåbärspajen med persika passa, persikohalvor finns i konserv och blåbär kan för det mesta hittas i frysdisken. Blåbärspaj med persika Pajdeg: 330 g Vetemjöl 100 g florsocker 100 g smör 2 st äggulor 1 msk kallt vatten Söt äggstanning: 2 dl mjölk 2 st ägg 1 tsk vaniljsocker 1 msk strösocker 1 tsk salt 4 persikohalvor (som finns i sockerlag) 1 dl blåbär mandelflagor Gör pajen så här: Pajdeg: Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, kavla ut på ett bakplåtspapper med lite florsocker. Vänd pajskalet över pajformen och tryck ut det i formen. Ställ i frysen ca 30 min. Värm ugnen till 175 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Fyllning: Vispa ihop mjölk, ägg vaniljsocker, strösocker och salt i en bunke. Skär persikorna i klyftor. Lägg i klyftorna av persika och blåbär i det förgräddade pajskalet och fyll på med äggstanningen, strö över mandelflagor. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min.