För några dagar sedan hade vi besök av Mattias dotter Andrea som hade med sig den här blåbärspajen! Den var supergod och det skall vara ett enkelt recept på pajskal som var väldigt sprött och gott! Den serverades med kola-och pekanglass, min favvo! Tack för fikat Andrea! ;D Blåbärspaj Fyllning: 500 g blåbär 3 msk potatismjöl 1 dl socker Pajdeg: 160g smält smör 3 dl vetemjöl 1,5 dl socker 1 krm salt 1 tsk bakpulver Gör blåbärspajen så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg frysta blåbär i en skål och blanda i potatismjöl och socker. Smält smöret, blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan över smöret och blanda ihop till en jämn smet. Bred ut 2/3 av smeten jämnt i botten på pajformen, häll sedan över alla blåbär. Smula därefter över resten av smeten på toppen. Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen.