Den här brownien är helt galet god! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag bakat den men jag kan lova att den snart bakas igen! På toppen är den ett fluffigt moln av italiensk maräng. Drömmigt god helt enkelt! Och det bästa av allt är att den är lättbakad. Marängen är lite svårare men det går lika bra att toppa med grädde om du vill ta en genväg. =D Brownie med italiensk maräng 150 g smör 180 g ljust muscovadosocker (3 dl löst packat) 1 1⁄2 tsk snabbkaffepulver 70 g kakao (1 3⁄4 dl) 1 1⁄2 tsk vaniljsocker 1⁄2 tsk bakpulver 140 g ägg (3 små ägg) 60 g vetemjöl (1 dl) 1 krm salt 1/2 dl hackade rostade valnötter Gör brownien så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på formen (jag använde en 18 cm stor form) och smöra kanterna. Smält smöret i en medelstor kastrull på medelhög värme. När smöret är smält blandar du i sockret, snabbkaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör i äggen ett i taget, följt av mjölet. Tillsätt saltet, rör i valnötterna Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna och skär ev längs med kanten innan du tar loss botten från spring- formen. Brownien är godast när den svalnat helt. Italiensk maräng 150 g äggvitor (4–5 st) 3⁄4 dl vatten 300 g strösocker (knappt 3 1⁄2 dl) Gör så här: Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillhörande en assistent till ett lätt skum. Koka vatten och socker i en kastrull till 121–123 grader. Vispa äggvitorna till ett tjockare skum när det är några grader kvar. Sedan häller du sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet medan du vispar på medelhög till hög hastighet. Vispa på medelhög hastighet tills marängen är fast, glansig och sval. Använd marängen direkt, bränn ev av med gasbrännare för fin effekt om du har en. Det går bra att förvara tårtan med marängen på i kylen någon dag.