Cheesecake med smak av kokos! Toppad med kola & pepparkakor. Jag har smulat pepparkaksdeg och gräddat i ugnen men du kan också ta vanliga pepparkakor som du smular uppe på cheesecaken. Cheesecake med kokos, kola & pepparkaka Pepparkaksbotten: 125 g pepparkakor 50 g brynt smör Cheesecake 4 gelatinblad 1,5 dl kokosmjölk 280 g philadelphia 1 dl florsocker 2,5 dl grädde citronskal från 0,5-1 citron 1 krm salt Topping: 1 dl riven kokos 0,5 dl dulce de leche 1 msk frystorkat hallon pepparkaksgubbar Gör så här: Bryn smöret i en kastrull. Det skall bli ljusbrunt och dofta nötig karamell. Mixa pepparkakorna i en matberedare och häll i smöret. Blanda väl. Tryck ut i en springform i botten. Lägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden medelhård. Värm kokosmjölken i en kastrull tills den ryker lite. Lägg i gelatinet och låt det smälta. Blanda philadelphia och florsocker jämnt. Blanda i kokosmjölken i philadelphian lite i taget. Och blanda sist i salt, vispad grädde och citronskal. Bred ut smeten över bottnen och ställ in i frysen. Ta fram en timma innan servering och garnera med riven kokos, dulce de leche, pepparkaksbitar och ev frystorkat hallon.