Cheesecake med hallon, vit choklad och kardemumma 8 medelstora bitar, 18 cm stor form (dubbla receptet för en stor form) Botten: 150 g kex tex digestive 75 g smör, smält Cheesecake: 300 g philadelphia 1 dl gräddfil 3/4 dl strösocker 1/2 dl maizena 1 tsk vaniljsocker 1 krm kardemumma, stött 1 krm salt 3/4 dl grädde (40%) 2 ägg 110 g vit choklad 1/2 citron skalet (kan uteslutas) 1 1/2 dl hallon (frysta går bra) Topping: 1 dl hallon hackad eller riven vit choklad Hallonsås (kan uteslutas) 2 dl hallon 1 msk socker Gör så här: Värm ugnen till 150 grader. Bottnen: Mixa kexen i en mixer, häll i det smälta smöret och mixa igen till en jämn massa. Tryck massan i bottnen på en springform. Grädda i ca 10 min i miten av ugnen. Cheesecake: Vispa philadelphia, gräddfil till en jämn smet. Tillsätt strösocker, maizena, vaniljsocker, kardemumma, salt och grädde. Rör ner äggen och blanda till en jämn smet. Smält den vita chokladen över ett vattenbad (vattenbad=koka upp lite vatten i en kastrull och ställ en bunke över med chokladen i). Tillsätt chokladen under omrörning och riv ev i citronskal. Blanda 1 dl frysta hallon med 1 tsk maizena och blanda ner i smeten. Häll i smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i 50-60 min. Cheesecaken skall vara lite dallrig i mitten när du stöter på den men inte lös, låt ev svalna på eftervärmen med luckan lite öppen för att förhindra att den spricker på ytan så mycket, med det gör inget om den spricker det är bara en skönhetssak. Låt cheesecaken svalna, toppa sen med hallon, hackad vit choklad och ringla ev över hallonsås. Hallonsås: koka upp hallon med lite socker i och sila bort fruktköttet. Mer cheesecake: Äppelcheesecake Cheesecake med pepparkaka Cheesecake med rabarber