Chokladglaze är väldigt dekorativt att hälla över sin tårta och smakar god choklad. Tänk på att du får bäst resultat om du har en Fryst slät yta, tex en moussetårta. Det kan se avancerat ut att glazea men har du gjort det en gång så kommer du snart känna dig bekväm med att glazea och det är så roligt! Det underlättar otroligt om du har en termometer, så införskaffa dig det om du inte har en, det behöver du i många bakmoment så det är bra att ha. Bilden är från min bok Tårtor- lager för lager, steg för steg. Läs mer och köp boken här! [caption id="attachment_16296" align="aligncenter" width="876"] Foto: Helen Pe. Bild från min bok Tårtor- lager för lager, steg för steg[/caption] Chokladglaze 4 gelatinblad 125 g vatten 225 g strösocker 150 g choklad ca 64 % 30 g kakaopulver 65 g grädde 40 % Gör så här: Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp vatten och socker till 105 grader. Lägg i hackad choklad och låt det smälta under omrörning. Sikta i kakaopulvret, rör om och häll i grädden. Värm till 60 grader. Smält i gelatinet, sila av och mixa med en stavmixer. Sila av igen och låt svalna till 29 grader innan du glazear tårtan. När du glazear är det viktigt att tårtan är helt fryst. Placera den på en liten plattform så överbliven glaze kan rinna av. Se bilden ovan. Häll på rikligt med glaze så hela tårtan täcks och stryk ev av överflödig glaze på toppen med en vinkelpalett. Dra även runtom på nederkanten så det blir fint i kanten. Placera i kylen och låt stelna, gärna på den lilla platån så kan du flytta den till ett fat enkelt senare med en bred stekspade tex. Låt stå i kyl ett par timmar innan du dekorerar.