En god och enkel dessert är choklad pannacotta. Perfekt att förbereda innan middagen. Du kan byta ut jordgubbschokladen mot vit eller ljus choklad om du vill. De knapriga smulorna är ett måste till och de färska bären blir pricken över i! Följ mig på instagram: @homemadestockholm Mörk chokladpannacotta 4 portioner 2 dl grädde 100 g mörk choklad 2 msk strösocker 0,5 gelatinblad Gör chokladpanna cottan så här: Blötlägg gelatinbladen i ca 5 minuter i kallt vatten. Låt grädde och socker sjuda upp i en kastrull. Hacka chokladen i en skål och häll sedan den varma grädden över, låt chokladen smälta i ca 1 min, rör sen om till en jämn smet. Rör sedan i gelatinbladen och rör om tills allt har löst sig. Häll sedan upp i fina glas eller skålar. Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar så det får stelna innan du häller på jordgubbs panna cottan. Jordgubbspannacotta 4 portioner 2 dl grädde 100 g jordgubbschoklad från chokladkompaniet. (Eller vanlig vit choklad) 0,75 st gelatinblad Gör jordgubb-choklad pannacottan så här: Blötlägg gelatinbladen. Låt grädden precis koka upp. Hacka chokladen och häll över grädden. Låt chokladen smälta någon minut. Rör sen om tills allt är blandat och rör i gelatinblad. Blanda till en jämn smet och häll upp i glas eller skålar. Låt stelna i kylen, ca 3 timmar. Dock är pannacottan godast rumstempererad, annars blir chokladpannacottan för hårt, ta fram ca 30 min innan servering. Dekorera med havresmulor, färska jordgubbar och mynta. Havresmulor 100 g mjukt smör 1,25 dl mörkt muscovadosocker 0,25 dl muscovadosirap (kan bytas till ljus sirap) 1 dl mjöl 0,5 dl havregryn Gör havresmulorna så här: Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser i en typ kitchenaid och blanda tills det klumpar sig. Då kletar du ut det på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 10 minuter. Det flyter ihop så du kan röra om emellan åt. När smulorna är gyllenbruna är de klara. Låt de svalna, då blir de knapriga. Du kan hacka isär dem efter gräddning också.