Chokladkaka med fudgelager, toppad med hallonsås och italiensk maräng. Den här desserten gjorde jag på nyår, men chokladkakan är god efter vilken middag som helst...om man är chokladälskare vill säga! Chokladkakan: 1,5 dl mjöl 3 ägg 200 gram mörk choklad 70% 150 gram smör 2 dl socker Värm ugnen till 175 grader. Separera äggen. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt äggulorna ett i taget under omrörning. Tillsätt chokladen. Vispa sen äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner mjöl och äggvitor i chokladsmeten om vartannat. Smöra och mjöla en springform och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Den skall vara kletig i mitten. Låt svalna helt. Chokladfudge: Gör fudgen som du hittar recept på här, men utan smaktillsättning. Och häll över den svalnade kakan och låt även den stelna helt. Hallonsås: Hallonsåsen gjorde jag på frysta hallon som jag kokade upp med lite socker och silade sen av fröna från hallonen och lät sen reduceras i en kastrull tils den blev lite tjock. Italiensk maräng: • 4 äggvitor (125 g) • 0,5 dl vatten • 2 1/4 dl strösocker (200g) 1. Koka vatten och socker i en kastrull till 121 grader. När sockret är 110 grader börjar du vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. 2. När sockret är 121 grader häller du långsamt i sockret i en tunn stråle i äggvitorna och rör samtidigt på medeleffekt. Rör tills marängen svalnat. 3. Spritsa marängen på chokladkakan och bränn med en brulébrännare.