Jag kan inte få nog av denna chokladmoussen! Chokladmoussen är mjuk, krämig och len. Syran i halloncurden passar pefekt till och piggar upp. Du kan även baka pajen utan curden och servera med färska hallon eller hallonsås sill. Krämig chokladpaj med en halloncurd i botten. Ljuvligt god! Dekorera t.ex med crispkulor och oxalis. Chokladmoussepaj med halloncurd Pajskal: 150 g smör, kallt 3 dl vetemjöl (180 g) 1/2 dl kakao 1/2 dl strösocker 1 krm salt 2 msk iskallt vatten 1 ägg till pensling Halloncurd: 90 g äggulor (6 st) 150 g strösocker (1 2/3 dl) 100 g hallonpuré (1 dl) 1 tsk pressad citron 100 g smör 1⁄2 krm salt Chokladmousse: 2 dl vispgrädde 2/3 dl strösocker 1 msk vatten 1 stort ägg 3 äggulor 200 g mörk choklad, 55 % Topping: crispkulor oxalis Gör så här: Pajskal: Tärna smöret och mixa med vetemjöl, kakao, strösocker och salt i en matberedare. Mixa tills du har en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg. Mixa inte för mycket då kan degen bli seg. Kavla ut till en rundel ca 3 mm tjock och klä en pajform ca 22 cm i diameter med pajskalet. Skär ev till kanterna. Se till att kanterna blir höga (ca 5 cm) så du får plats med båda fyllningarna. Nagga bottnen med en gaffel. Frys pajskalet 20 minuter för att förhindra att det glider ner lika mycket. Pensla sen pajskalet med ägg för att motverka att curden löser upp pajskalet senare. Grädda pajskalet helt färdigt i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Halloncurd: Vispa lätt ihop äggulor och hälften av sockret i en bunke. Koka upp hallonpuré, citronsaft, resten av sockret och smör i en kastrull. Häll hallonblandningen i äggulesmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör hela tiden tills krämen tjocknat. Tillsätt saltet. Häll krämen i en burk och låt svalna. Förvara i kylen. Chokladmousse: Vispa grädden lätt och ställ i kyl. Häll socker, vatten, ägg och äggula i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Ställ bunken över ett vattenbad. Vispa hela tiden och låt blandningen bli 82 grader. Vispa blandningen fluffig och sval med assistenten. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad tills den är ca 55 grader varm. När chokladen har rätt temperatur och äggvispet är svalt och luftigt vänder du först ner 1/3 av grädden i chokladen och rör den helt slät och blank. Vänd sedan försiktigt ner chokladblandningen och grädde växelvis i äggvispet, lite i taget. Vänd försiktigt runt med slickepott tills allt är blandat. Häll chokladmoussen över halloncurden, låt stelna i kyl minst 4 timmar. Dekorera med crispkulor och oxalis innan servering.