Fransk Blåbärs Clafoutis Ca 8 personer 400 g färska blåbär 1 dl crème fraiche 1,5 dl standardmjölk 2 ägg 2 äggulor 0,5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt Rivet skal från 1 citron 0,5 dl finhackad mandel 0,75 dl mandelspån Florsocker att pudra över Grädde till servering Gör clafoutisen så här: 1. Smöra en pajform. Häll i blåbären. 2. Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg och äggulor i en bunke. Blanda i vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt, rivet citronskal och den finhackade mandeln. 3. Häll hela blandningen över bären, strö över mandelspån och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna lite, pudra över florsocker och servera den gärna ljummen med vispad grädde.