Våfflor! Förbered våffelsmeten kvällen innan så får du mer smak på dina våfflor. Servera som dessert eller lyxigt mellanmål med glass, hallon och lönnsirap eller honung. Eller som frukost/brunch med tex sylt och grädde. Tips för frasiga våfflor: Vispa inte för länge, rör bara ihop ingredienserna annars kan våfflan bli seg då det hinner bildas gluten. Få extra mycket smak på våfflan genom att låta smeten svälla ett tag. Byt ut ca 1 dl vetemjöl mot havregryn för mer smak i våfflan. Uteslut ägget för att få extra frasig våffla. Våfflan blir frasig med ägg också men ÄNNU FRASIGARE utan. Det sägs att kolsyrat vatten skall göra våfflorna ännu frasigare och jag tycker faktiskt att de blir lite frasigare men det funkar med vanligt vatten också. Salt är viktigt för smaken så glöm inte det eller ta för lite. Frasiga våfflor 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 3 dl vatten (gärna kolsyrat, sägs bli frasigare) 2,5 dl mjölk 1 ägg (kan uteslutas för extra frasighet) 50-75 g smör Gör frasvåfflorna så här: Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och vatten i en bunke. Blanda i mjölken och låt gärna stå för att svälla i 10 min. Smält smöret och blanda ev i ägget och det smälta smöret. Blanda till en jämn smet och grädda i ett våffeljärn.