Den här galetten med rabarber och jordgubbar blev snabbt en favorit! Testa galetten, bara gör det! Jag serverade den med en kardemummasås men vaniljsås, grädde eller vaniljglass går lika bra! Jag bjöd mina grannar på galetten och de blev lika euforiska över den som jag! =) Recept på galette med jordgubbar och rabarber Pajdeg 200 g kallt smör 4 1/2 dl vetemjöl (270 g) 1/2 dl strösocker 0,5 tsk salt 1/2 dl kallt vatten Fyllning 250 g jordgubbar Ca 2 rabarber 2 dl strösocker 0,5 dl maizena mandelspån att strö över Gör galetten så här: Ugnsvärme: 200 grader. Skär smöret i bitar och lägg alla ingredienser till degen utom vattnet i en matberedare och mixa tills degen är smulig. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Låt vila 30 min i kylskåp. Kavla ut degen på bakplåtspapper ungefär 3 mm tjock. Skär ev till galetten så den blir lagom stor och rund. Skär jordgubbarna. Skala och skär rabarbern i bitar. Blanda maizena och socker i en skål, vänd försiktigt ned jordgubbar och rabarber. Lägg blandningen av jordgubbar, rabarber, socker och maizena i mitten av galetten, ca 4 cm från kanten. Pensla kanterna med vatten och vik in över bären. Pensla även de kanterna med vatten och strö på mandelspån. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Det kan rinna ut lite vätska från galetten men det gör inget. Pudra ev. över med florsocker och servera med tillbehör. Lycka till!