Ni som följer mig vet att jag älskar galette och har en mäng olika här på bloggen. Nu har jag kompletterat med en nektaringalette! Här har jag laggt en philadelphiafyllning i botten för extra krämighet. Det blir extra fint om du lägger klyftorna omlott i ett mönster. Servera med tex en kula vaniljglass. Rustikt gott och enkelt! Tips! Strö hackade pistagenötter, mandelflagor eller pärlsocker på kanterna för extra piff! Servera galetten med vaniljglass eller vaniljsås. Nektarinpaj (galette) 2 st Pajdeg 200 g kallt smör 4 1/2 dl vetemjöl (270 g) 2 msk strösocker 0,5 tsk salt 1/2 dl kallt vatten Fyllning 100 g philadelphia 1/2 -1 msk florsocker 5 nektariner 2 dl strösocker 0,5 dl maizena 1 ägg att pensla kanterna med råsocker att strö på kanterna Gör galetten så här: Ugnsvärme: 200 grader. Skär smöret i bitar och lägg alla ingredienser till degen utom vattnet i en matberedare och mixa tills degen är smulig. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Platta till degen, plasta och låt vila 30 min i kylskåp. Kärna ur och skär nektarinerna i tunna klyftor. Blanda philadelphia med florsocker i en skål. Dela degen i två och kavla ut på bakplåtspapper ungefär 3 mm tjock. (det kan underlätta att kavla mellan två bakplåtspapper så degen inte fastnar på kaveln). Skär ev till galettens kanter så den blir lagom stor och rund. Blanda maizena och socker i en skål, vänd försiktigt runt nektarinklyftorna i blandningen. Lägg klyftorna i mitten av galetten, ca 4 cm från kanten. Pensla kanterna med uppvispat ägg eller vatten och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 25-30 minuter. Det kan rinna ut lite vätska från galetten men det gör inget. Pudra ev. över med florsocker och servera med vaniljsås eller vaniljglass.