Dessa gjorde jag till en middag här om helgen, det var mycket enklare att göra sufflé än vad jag trott. Och så himla gott med glass till eller vispad grädde och bär. Du behöver 6 suffleformar och det är viktigt att du är noga med smörjningen av dem för att de skall resa sig bra. Du kan byta smaken purén till vilken annan som helst egentligen. Hallonsufflér 6 st 150 g hallonpuré 1 tsk vaniljsocker 1 msk pressad citron 1 msk potatismjöl 1 msk hallonlikör/eller annan söt likör 100 g äggvita 50 g strösocker 1 tsk citronsaft Gör hallonsufflén så här: Värm ugnen till 165 grader, varmluft. Pensla suffléformarna noggrant med smör. Häll i strösocker som du häller runt tills alla kanter och botten är sockrad. Koka försiktigt hallonpuré, vaniljsocker, pressad citron, potatismjöl och likör till en kräm under omrörning. Vispa äggvitan med strösockrer och citronsaft till en fast glansig maräng, använd elvisp. Blanda försiktigt ner den lite varma allonpurén i marängen. Du kan värma purén försiktigt på spisen om den kallnat. Häll upp i spritspåse och fyll suffleformarna nästan upp till kanten. (jag förberedde krämen och värmde sen upp den när det närmade sig dessert eftersom sufflen skall ätas direkt efter gräddning.) Grädda i ugnen i ca 9 minuter, de skall ha rest sig en del. Pudra med florsocker och servera med t.ex. kolaglass eller vispad grädde och bär.