Det här receptet på havrekakor slängde min syster ihop idag på landet och de smakar lite som Digestivekex. Jag åt dem med färskost och apelsin-och mangomarmelad. Gott till ostbrickan! Du kan också doppa dem i choklad för att få de lite lyxigare. Recept på havrekakor Ingredienser till havrekakor: • Två nävar havregryn • 1 tsk salt • 3 dl vetemjöl • 0,5 dl råsocker • 140 g smör • 2 msk filmjölk Gör havrekakorna så här Sätt ugnen på 200 grader. 1. Mixa havregrynen grovt i matberedare och mixa sedan i alla ingredienserna utom filmjölken. 2. Blanda till sist i filmjölken tills det blir en bra konsistens. 3. Rulla till en längd ca 6 cm i diameter. Skär i 0,4 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Grädda i mitten av ugnen i 15-18 min.