Något jag ofta gör är någon form av crunch till mina desserter. Även om det bara är glass älskar jag att få något crunchigt till! Här kommer ett recept på havresmulor som smakar lite kola som du lätt kan göra och spara torrt i en burk tills det är dags för dessert nästa gång. När du gör desserter skall du tänka att desserten skall ha olika komponenter med olika textur. T.ex, mjukt, knaprigt, , segt, fluffigt... Recept på havresmulor 50 g mjukt smör 1 dl muscovadosocker 0,25 dl muscovadosirap eller ljus sirap 1,5 dl mjöl 1 dl havregryn 1 krm salt Gör havresmulorna så här: Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser i en typ Kitchenaid med vingen och blanda tills det klumpar sig. Fördela ut det på en plåt med bakplåtsapper. Rosta i ugnen i ca 15 minuter. När smulorna är gyllenbruna är de klara. Låt de svalna, då blir de knapriga. Hacka eller smula isär. Mät upp allt i en bunke, Tillsätt smöret och vispa till en smulig deg.