Den här marängtårtan är min kära mormors klassiker, och den är älskad av alla! Varje midsommar bakas den här jordgubbstårtan på Käringön, somrigare midsommartårta får man leta efter! Passa på nu i sommar medan det finns härliga jordgubbar till jordgubbstårtan! Perfekt för större middagar och bufféer. Recept på Jordgubbstårta med maräng till midsommar Ingredienser till jordgubstårta: 75 gram smör 1,5 dl socker (eller råsocker) 4-5 äggulor 5 msk mjölk 1,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver Rivet skal från 1 citron Maräng till jordgubbstårta: 4-5 äggvitor 3 dl socker mandelflarn Topping på jordgubbstårtan: 6 dl grädde 3 dl hallon 0,5-1 msk florsocker skal från en lime jordgubbar Gör Tårtan så här: Värm ugnen till 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och mjölken. Blanda i mjöl, bakpulver och de rivna skalet från citronen. Bred ut i en ugnsplåt på bakplåtspapper. Det blir ett ganska tunt lager. Gör Marängen till jordgubbstårtan så här: Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, vispa sen i sockret på hög hastighet. Bred marängen på tårtbottenssmeten, strö över mandelflarn och grädda i ugnen i ca 45 min, sänk ugnsvärmen till 150 grader när du sätter in den. Låt kakan svalna och vispa grädden med hallon och florsocker. Bred grädden över marängen och toppa med jordgubbar och riven lime.