Den här jordgubbstårtan med limefyllning och hallon och fläderkräm är verkligen en dröm! Tyvärr hade jag bara mobilkameran tillgänglig, där av de slarviga bilderna. Men jordgubb-& limepajen är otroligt god med de olika komponenterna! Den har en krunchigt kolapajskal en syrlig krämig limefyllning och en fluffig hallon- och fläderkräm. Dessutom är den toppad med jordgubbar, rivet limeskal och lite kolasmulor! Recept på limepaj i kolapajskal med hallon och fläderkräm! Kolapajskal 150 g smör 1,5 dl muscovadosocker 3 msk ljus sirap 4,5 dl vetemjöl 0,75 tsk bikarbonat 1,5 tsk vaniljsocker 1,5 tsk malen ingefära 1 krm salt 75 g brynt smör ev. 1 krm salt Så här gör du kolapajskalet Värm ugnen till 175 grader. 1. Mixa ihop alla ingredienserna till kolapajskalet tills det börjar gå ihop till en deg. 2. Smula ut det så gott det går på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills degen är gyllenbrun. Låt svalna. 3. Bryn smöret. 4. Lägg de svalnade degsmulorna i en matberedare och mixa snabbt till mindre smulor. Häll i det brynta smöret och mixa till finare smulor. Smaka av med salt. 5. Tryck ut i en pajform eller springform, ca 26 cm. Grädda på 175 grader i 6 min. Låt svalna lite innan du häller i limefyllningen sen. Recept på limefyllningen 1 burk (ca 400 g) kondenserad mjölk 1 dl pressad limesaft Rivet skal från 2 limefrukter 1 msk vaniljsocker 3 äggulor 1 ägg Så här gör du limefyllningen Värm ugnen till 175 grader 1. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. 2. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter. Om du vill få en helt slät paj kan du sila av limeskalen. Men du kan ha kvar skalen också. 3. Fyll pajskalen med limefyllningen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills fyllningen stannat. Låt svalna helt innan du lägger på hallon- och fläderkrämen. Hallon- och fläderkräm Ca 300 g frysta hallon (skall bli 200 g puré som du använder) 0,5 dl flädersaft (koncentrerad) 0,5 citron, zest och saft 2,5 dl mjölk Ca 6 st äggulor (100 g) 100 g socker 40 g maizena 25 g smör 1 nypa salt Ca 4 dl g grädde Topping: Jordgubbar Rivet limeskal Kolasmulor Gör Hallon- och fläderkrämen så här: 1. Koka upp hallon och citron+citronzest i en kastrull. Pressa igenom en sil för att sila av kärnorna och få en fin hallonpuré kvar, 200 g behöver du. 2. Koka upp hallonpurén, flädersaft och mjölk. 3. Vispa upp äggula lätt förhand med socker och maizena. Tillsätt i den varma hallonmjölken medan du vispar och kokar den tjock, vispa hela tiden så att det inte bränner i botten. Ta bort från plattan, lägg i smöret och smaka av med salt. Rör runt. Låt svalna helt i kyl. 4. Vispa upp den kalla hallonkrämen. Vispa grädden lätt och vänd ner i hallonkrämen, lite i taget. Ha i grädde efter smak. 5. Lägg på den fluffiga hallon och fläderkrämen och toppa med jordgubbar och kolasmulor.