Kladdkaka är lätt att slänga ihop när chokladsuget sätter in, den här kladdkakan har även fått sällskap av en fräsch citronfrosting. Kladdkaka 1 botten, 18 cm 50 g smör ½ dl olja 110 g (2 st) ägg 1 dl strösocker 1 ½ dl farinsocker ½ dl sirap 2 ½ vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk vaniljpulver 2 krm salt Värm ugnen till 150 grader. Smält smöret och häll i oljan, häll över i en större bunke. Tillsätt socker, ägg och sirap. Rör i mjöl och resten av ingredienserna. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform 18 cm. Grädda i ca 20 minuter. Kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 2 cm in från kanten när du känner med en sticka. Låt kladdkakan svalna helt, då är den godast och smakar mest choklad. Färskostmousse 2 dl grädde 75 g philadelphia ½ dl florsocker 1 tsk pressad citron och citronzest från en citron Vispa ihop grädde, philadelphia, florsocker, citronsaft och zest till en fluffig kräm. Strö ev över frystorkat hallon.