Alla älskar kladdkaka! Med jordnötter och choklad på får du en god kontrast till den mjuka kladdkakan. Kladdkaka är bakverket vi aldrig tröttnar på! Här är en variant med jordnötter för extra crunch och lite sälta. Underbart gott med en klick grädde eller glass till.Kladdkaka med jordnötter50 g smör1⁄2 dl neutral olja110 g ägg (2 st)90 g strösocker (1 dl)120 g farinsocker (1 1⁄2 dl)70 g ljus sirap (1⁄2 dl)120 g vetemjöl (2 dl)40 g kakao (1 dl)1 tsk vaniljpulver2 krm salt1 dl chokladpellets1 dl hackade jordnötter, rostade och saltadeGör så här:Värm ugnen till 150 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på springformen. Smöra och ev bröa kanterna med kakao för finare färg och godare smak.Smält smöret och häll i oljan.Blanda ägg med strösocker och farinsocker i en bunke, men vispa inte luftigt.Rör i resten av ingredienserna samt smörblandningen 1/2 dl chokladpellets och 1/2 dl hackade jordnötter. Rör om.Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 minuter. Kladdkakan brukar vara klar när den är gräddad ca 2 cm in från kanten när du känner med en provsticka. Vaka över kakan i ugnen hela tiden så den inte blir övergräddad. Strö över resten av de hackade jordnötterna och chokladpelletsen när du tagit ut den ur ugnen.Låt kakan svalna helt, då är den godast och smakar mest choklad.Servera gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.