Den här kladdkakan är inte att leka med ;) Kladdig kladdkaka med ett fluffigt och på ytan frasigt marängtäcke med choklad i. En riktig goding om du frågar mig. Servera gärna med hallon eller något annat syrligt för att balansera upp tyngden i chokladen. Kladdkaka med chokladmaräng 20 min + 25 min i ugn Kakan är bakad i varmluftsugn för att marängen ska bli fluffig och fin. Till 10 bitar: 100 g mörk choklad (70 %) 100 g smör 2 ägg 2 dl ljust muscovadosocker 2 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 krm bakpulver 2 krm salt 2 msk ljus sirap 50 g frysta eller färska hallon Chokladmaräng: 75 g mörk choklad (70 %) 3 äggvitor 1 1/2 dl strösocker 1 krm ättiksprit (12 %) 1 msk Maizena majsstärkelse Gör så här: Sätt ugnen på 175° varmluft. Hacka chokladen och smält smöret. Lägg chokladen i smöret så att den smälter. Vispa upp äggen med sockret. Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt sirapen. Rör ner mjölblandningen och blanda till en smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner hallonen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min, tills den är genombakad i kanten, ca 2 cm, men kladdig i mitten. Ta ut kakan och låt stå ca 15 min. Maräng: Smält chokladen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och ättikan under vispning. Vispa till en fast marängsmet. Blanda ner majsstärkelsen. Ringla ner den smälta chokladen i marängsmeten och rör försiktigt. Bred marängsmeten över kakan . Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min, tills marängen börjar få färg. Ta ut och låt kakan kallna.