Recept på Chokladglasyr 2 dl grädde 1 msk honung 1 1/2 msk strösocker 100 g fin mörk choklad 70% 2 tsk smör, gärna rumsvarmt Flingsalt att strö över kakan Gör glasyren så här: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Hacka chokladen och lägg i en bunke, lägg i smöret. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och smöret, låt stå någon minut innan du mixar ihop den till en slät glasyr med en stavmixer. Låt svalna i rumstemperatur. Eller ställ in i kylskåp för att stelna snabbare, men rör då om med jämna mellanrum. Bre den över kakan när den är en bredbar konsistens, strö över flingsalt. Recept på kladdkaka Kladdkaka: 100 g smör 100 g choklad 2 st ägg 2 msk ljus sirap 2 dl strösocker eller mörkt muscovadosocker för en maffigare smak 2 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 tsk äkta vaniljpulver 1 krm bakpulver 2 krm salt Gör kladdkakan så här: Hacka chokladen och smält smöret. Lägg i chokladen i smöret så den smälter. Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Rör samman torrvarorna i en bunke. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet. Häll smeten i springformen (18 cm använde jag) se till att du smörat och bröat den. Gärna med kakao för att få en finare kant på den. Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren. Strö över lite flingsalt.