Kladdkaka, behöver man säga något mer? Alla vet att det är bland det godaste som finns! I muffinsform blir det som små chokladbakelser som man kan fylla med nästan vad som helst. Vanligast är väl grädde och bär men jag hade turkisk yoghurt och hjortronsylt, då jag inte hade någon grädde hemma. Eller någon god bärmousse hade varit gott. Godast blir kladdkaksmuffinsen om de får stå över natten eller längre, då kommer chokladsmaken fram ordentligt och de får en bra konsistens. Perfekta att förbereda innan. Recept på Kladdkaksmuffins, 12 st 2 dl strösocker 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 50 g smält smör 0.5 dl matolja 1 dl ljus sirap 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 1 krm salt 100 g mörk choklad Vispgrädde eller turkisk yoghurt Hjortronsylt eller annan sylt eller bär Rostade valnötter 1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst. 3. Blanda smält smör, olja och sirap. Blanda ner i äggsmeten. 4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke och vänd sen försiktigt ner i smeten. 5. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad och häll ner i smeten och blanda väl. 6. Fördela i formar fyll 3/4 av formarna. Använd muffinsplåt, annars kommer de rinna ut om du inte har stabila pappersformar. Grädda i ugnen i 12-15 min i mitten av ugnen. De skall vara kladdiga i mitten och kommer sjunka ihop lite när du ar ut dem. Vispa grädden (eller ta turkisk yoghurt) och blanda med sylten/bären. Klicka ut på de svalnade kladdkaksmuffinsarna och strö över rostade valnötter.