Koladessert med maränger och lakrits Ca 8 portioner 1 dl strösocker 2 dl grädde 1 dl mjölk 1 tsk vaniljsocker 1,5 gelatinblad salt Tillbehör: Maränger Kolasmulor, recept nedan Myntablad Lakritsganache, recept nedan Gör kolapannacotta så här: Förbered små burkar eller glas att hälla upp pannacottan i. Eller använd avlånga silikonformar som jag gjorde. Lägg gelatinblad i blöt. Smält socker i en kastrull på medelhög värme, rör inte runt, skaka kastrullen försiktigt. Värm grädde, mjölk och vaniljsocker i en annan kastrull. Häll försiktigt i gräddmjölken i det smälta sockret. Det kommer fräsa och klumpa sig lite med låt det sjuda tills allt är smält. Rör i gelatinbladen och smaka av med salt. Häll upp i skålarna eller silokonformen och låt dem stelna i kylen i några timmar. Har du silkonform behöver du frysa den för att får den snyggt ut formen. Men tar du ut den en halv timma innan servering hinner den tina. Jag fick ett skikt på min pannacotta som var mörkare, det är lika gott och blev fint. =) Kolasmulor 50 g smör 2 msk muskovadosocker 1 msk strösocker 1 krm salt 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl havregryn Gör kolasmulor så här: Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Blir det för kletigt tillsätter du mer mjöl så det blir smuligare. Grädda på 175 grader ca 15 minuter. Rör om en gång under gräddningstiden. De är klara när de är lite gyllene. Låt svalna och krossa till smulor. Lakritsganache 110 g vit choklad 50 g grädde 15 g glukos 1 tsk lakritspulver Smält den vita chokladen över ett vattenbad, ta av från värmen. Koka upp grädde och glukos. Häll över den vita chokladen. Rör runt försiktigt tills de smält ihop och är blank och fin. Blanda i lakritspulvret. Du kan ha i svart foodgel om du vill ha den svartare. Låt lakritsganachen stå i kyl tills den är spritsbar.