Denna underbara kolapajen har jag bakat tusen ggr känns det som och alla älskar den! Tips till nästa fika eller dessert du står för är att baka denna! Frasig pajskal med en salt-kolafyllning och crunchiga hasselnötter. Helt ljuvlig! Den är ganska mastig och räcker till många. Servera med lättvispad grädde...Mmmm Salt kolapaj med rostade hasselnötter 8-10 port Pajskal: 150 g smör 3 dl vetemjöl 0,75 dl strösocker 1 krm salt ev 1 msk kallt vatten om degen inte går ihop Kolafyllning: 100 g smör 2 dl ljus sirap 1 1/2 dl ljust muscovadosocker 1 1/2 msk vetemjöl 2 krm salt (eller efter smak) 80 g rostade hasselnötter 2 små ägg Till servering: vispad grädde Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Mixa smör, vetemjöl, strösocker och salt till en deg i en mixer. Den skall precis gå ihop, mixa inte för länge då blir degen seg. Plasta och platta till lite, lägg i kylen i 30 min så blir degen mer lätthanterlig. Kavla och klä en pajform eller tryck ut degen direkt i formen. Frys pajskalet i ca 20 min, då sjunker inte kanterna ner i ugnen. Grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Fyllningen: Blanda smör, sirap, socker, mjöl och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 2–3 min. Ta kastrullen från plattan, låt svalna. Grovhacka nötterna. Vispa ihop äggen. Rör ner nötter och ägg i kolasmeten under omrörning. Fyll i pajskalet med kolasmeten. Grädda kolapajen mitt i ugnen ca 25 min eller tills fyllningen har stannat. Låt svalna. Servera med en klick grädde.