Kolapannacotta med hjortron, kolasmulor & vaniljglass 4 portioner 1 dl strösocker 2 dl grädde 1 dl mjölk 1 tsk vaniljsocker 1,5 gelatinblad salt Tillbehör: Vaniljglass (recept här) Kolasmulor, recept nedan Rårörda hjortron eller hjortronsylt Gör kolapannacotta så här: förbered 4 små burkar eller glas att hälla upp pannacottan i. Lägg ett gelatinblad i blöt. Smält socker i en kastrull på medelhög värme, rör inte runt skaka kastrullen försiktigt isf. Värm grädde, mjölk och vaniljsocker i en annan kastrull. Häll försiktigt i gräddmjölken i det smälta sockret. Det kommer fräsa och klumpa sig lite med låt det sjuda tills allt är smält. Rör i gelatinbladen och smaka av med salt. Häll upp i burkarna och låt dem stelna i kylen i några timmar. Kolasmulor 50 g smör 2 msk muskovadosocker 1 msk strösocker 1 krm salt 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl havregryn Gör kolasmulor så här: Blanda alla ingredienser i en bunke eller i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Blir det för kletigt tillsätter du mer mjöl så det blir smuligare. Grädda på 175 grader ca 15 minuter. Rör om en gång under gräddningstiden. De är klara när de är lite gyllene. Låt svalna.