En super god fryst cheesecake gjord på mjölkchoklad. Den är jätteenkel att göra och kan förberedas dagar innan den skall serveras. Garanterad succé som dessert, testa att ringla lite kolasås över också, mums! Lycka till! Recept på mjölkchokladcheesecake Botten: 150 g digestive kex 75 g brynt smör Cheesecake: 300 g mjölkchoklad 3 dl vispgrädde 200 g philadelphia 0,75 dl strösocker Tillbehör: Hallon Krossade maränger Ev. kolasås Gör mjölkchoklad cheesecake så här: Lägg smöret i en kastrull och koka upp. Låt smöret koka vidare tills det är lätt brynt och doftar nötigt, dra då av det från plattan. Lägg ner kexen i en matberedare tillsammans med smöret och mixa till en smulig massa. Tryck ut massan i en springform om ca 20 cm. Blanda vispgrädde med philadelphiaost och strösocker. Vispa tills konsistensen är som lättvispad grädde. Smält mjölkchokladen i ett vattenbad tills temperaturen är ca 50 C. Vänd ner chokladen i Philadelphiasmeten med en slickepott tills allt är väl blandat. Häll ner cheesecakesmeten i formen och frys i ca 1 timme. Ta sedan ut den och ta bort formen. Om den inte lossnar direkt så låt den stå en stund alternativ värm kanterna med en brännare eller hårtork lite lätt. Låt den stå i rumstemperatur ca 30 minuter före servering.