Här är receptet på min limepaj som var med i Svenska Dagbladet i förra veckan. Pajskalet har en smak av kola och är helt fantastiskt gott! Det gör verkligen skillnad med det brynta smöret! Detta är mitt absoluta favoritpajskal just nu! Servera limepajen med en klick lättvispad grädde. Jag gjorde även en variant av den här pajen på midsommardagen som ni skall få snart också! Mina vänner och släkt var tokiga i den pajen! Recept på limepaj i kolapajskal Kolapajskal 150 g smör (normalsaltat) 1,5 dl ljust eller mörkt muscovadosocker 3 msk ljus sirap 4,5 dl vetemjöl 0,75 tsk bikarbonat 1,5 tsk vaniljsocker 1,5 tsk malen ingefära 1 krm salt 50 g brynt smör ev. 1 krm salt Så här gör du kolapajskalet Värm ugnen till 175 grader. 1. Mixa ihop alla ingredienserna till kolapajskalet tills det börjar gå ihop till en deg. 2. Smula ut det så gott det går på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills degen är gyllenbrun. Låt svalna. 3. Bryn smöret. 4. Lägg de svalnade degsmulorna i en matberedare och mixa snabbt till mindre smulor. Häll i det brynta smöret och mixa till finare smulor. Smaka av med salt. 5. Tryck ut i en pajform eller springform, ca 26 cm. Grädda på 175 grader i 6 min. Låt svalna lite innan du häller i fyllningen sen. Limefyllning 1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk 1 dl pressad limesaft Rivet skal från 2 limefrukter 1 msk vaniljsocker 3 äggulor 1 ägg Garnityr Maränger Hallon Mynta Rostad vit choklad Mandel flagor Så här gör du limefyllningen Värm ugnen till 175 grader 1. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. 2. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15 minuter. Om du vill få en helt slät paj kan du sila av limeskalen. Men du kan ha kvar skalen också. 3. Fyll pajskalet med limefyllningen och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, eller tills fyllningen stannat. Låt svalna helt och toppa med maränger, hallon, rostad vit choklad och rostade mandelflarn. Servera med lättvispad grädde.