Någon som är sugen på att baka macarons i helgen?! Här har ni en macaron med en fyllning av choklad eller rättare sagt en elegant chokladganache. Jag älskar dessa macaronsen och de är väldigt fina och dekorativa att dekorera t.ex. tårtor med. Recept på rosa macarons med chokladfyllning Macarons: 140 g äggvita 60 g strösocker 140 g florsocker 185 g mandelmjöl 185 g florsocker Wiltons pastafärg (rose) ev 1 tsk hallonpulver för att få en smak av hallon Fyllning, chokladganache: 100 g mörk choklad 70 g grädde Gör macarons så här: Värm ugnen till 150 grader. Blanda ihop 60 g strösocker med 140 g florsocker. Vispa äggvitan fast i en rostfri bunke och vispa ner sockret i den hårda äggvitan till en slät maräng. Blanda ihop 185 g mandelmjöl, 185 g florsocker och ev. hallonpulver. Sikta ner det i marängen och vänd ihop till en smet med en slickepott. Vänd runt i smeten tills den precis blir slät utan kraftiga toppar men den får inte bli för lös då kommer smeten bara rinna ut och inte bli fina rundlar. Fyll en spritspåse med smeten. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut ca 2,5 cm stora rundlar. Eller mindre om du vill göra minimacarons. Låt macaronsen ligga på plåten och torka i 40-60 minuter. Detta gör man för att de skall få sina typiska ”fötter”. Grädda sen i ugnen på 150 grader i ca 11 minuter eller tills de är torra runt om. De skall inte vara helt torkade och inte ha fått någon färg. Håll stenkoll eftersom alla ugnar är olika. Låt svalna helt och lägg sen en klick av vaniljfyllningen mellan två macarons. Fyllning, ganche: Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör om tills allt är smält och låt sen svalna tills den är tjock nog. Fyll en spritspåse med ganachen och spritsa mellan två macarons. Se också mina tips för att lyckas med macarons!