Det här är jag väldigt exalterad av! Jag har fått äran att baka Damernas Världs 75 års- jubileumstårta! Jag gjorde en tårta fylld med champagnemousse och fläderkräm som jag dekorerat med masa bär och minimacarons med ätbart bladguld för extra lyx! Jag älskar när jag får åka till Andy Prhats studio och plåta mina bakverk men jag kan inte visa tårtan innan den har kommit ut i butik. Men den 20 april står den där i butikshyllan, så då måste ni gå och kika! : ) Recept på macarons: 170 g florsocker 110 g siktat mandelmjöl 90 g äggvita 2 msk strösocker 5 gram hallonpulver (Mill & Mortar) Några droppar livsmedelsfärg (den är mer som en gelé , jag köpte en på panduro, Hot pink), kan uteslutas Ätbart bladguld (också från panduro), kan uteslutas) Gör mcaronsen så här 1. Mortla mandelmjölet om det inte är finmalet, Kung Markatta tror jag skall var det som är finast malt. Sikta det så att det blir 110 g siktat mandelmjöl. Blanda mandelmjölet med florsockret och hallonpulvret och sikta det igen. 2. Väg upp äggvita i en ren bunke och vispa det fluffigt. Häll i strösockret och fortsätt vispa det till ett fast skum. 3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i det vispade ägget tillsammans med livsmedelsfärgen. Blanda tills du har en jämn smet. 4. Spritsa ut små mini macarons på en plåt med bakplåtspapper. Ca 2 cm i diameter. Strö över lite hallonpulver för att få dem lite pudrade. Låt dem stå i rumstemperatur tills de torkat på ytan, ca 45 min. Detta gör man för att det skall bli en liten upphöjning på macaronen eller "fötter" som en del kallar det. 5. Värm ugnen till 125 grader. Grädda på ugnens nedersta fals i ca 10 min, eller tills de har lyft sig och lossnar från bakplåtspappret. Låt kakorna svalna. Vaniljfyllning: 100 g Philadelphia 1/4 - 1/2 dl florsocker ev. 1 msk hallonsylt 1. Blanda philadelphia med florsocker och ev hallonsylt. Ta så mycket florsocker som du tycker blir gott eller om du inte vill ha den så söt kan du ta lite hallonsylt, så får du mer en fräsch hallonsmak. 2. Lägg i en spritspåse och spritsa på en svalnad macaron och lägg en till macaron ovanpå. Upprepa tills du inte har några kvar. 3. Låt dem ligga i kylen tills dagen efter så har de satt sig ordentligt och blivit så där gott sega som macarons skall vara. Tips på macarons! Det är inte helt lätt att få sina macarons perfekta, det kan hända att man får öva några gånger, men den lyckan när dom sitter är väl värt mödan! Ett tips är att ha fint malet mandelmjöl och att äggvitan skall ha fått stå framme ett dygn. Lycka till!