Den här mandeltårtan med choklad och dulce de leche är supergod och enkel att göra. Du behöver en rund form med lösa kanter. Receptet kommer från Mattias senaste kokbok Fredagskockens helg menyer och jag har bakat den några ggr nu :) Du kan använda mandelkakan som bas till en tårta också. Riv gärna i lite citronskal eller krossa lite kardemumma i mandelsmeten för att variera den. Mycket gott! Mandel- och mjölkchokladkaka 8–12 bitar Mandelkaka 300 g mandelmassa 125 g smör 3 ägg 4 msk vetemjöl smör + ströbröd Chokladkräm 200 g mjölkchoklad 1,2 dl vispgrädde Till servering: karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche) flingsalt Värm ugnen till 175°C. Riv ner mandelmassan i en bunke. Tärna och lägg ner smöret. Blanda alltsammans väl och tillsätt därefter äggen ett efter ett, under ständig omrörning. Sikta ner vetemjölet och blanda väl. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och häll ner mandelsmeten. Ugnsbaka mandelkakan i ca 20 minuter tills den fått lite färg. Låt mandelkakan svalna och plocka därefter ur den från formen. Chokladkrämen: Hacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Vispa tills det är helt slätt och låt det svalna i ca 15 minuter. Häll sedan chokladkrämen över mandelbottnen och ställ svalt. Ringla sedan över kolan och strö över lite flingsalt.