Varmvispade maränger ger ett blankt och fint resultat. Tricket är att smälta sockerkristallerna över ett vattenbad som annars kan finnas kvar när man gör en kallvispad maräng. Låt marängerna stå kvar på eftervärmen med luckan öppen för att undvika att marängerna spricker vid en stor temperaturskiftning. Vackra släta maränger! Varmvispad maräng kallas också för schweizisk maräng. Varmvispade maränger 100 g äggvita (3 st) 1⁄2 tsk pressad citron eller 1 krm ättika (12 %) 225 g strösocker (2 1⁄2 dl) Gör så här: Sätt ugnen på 100 grader, eller 85 grader om du använder varmluft. Om du har varmluft kan du grädda flera plåtar samtidigt. Blanda äggvitor, citronsaft och socker i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Ställ den över ett vattenbad och vispa tills smeten når 60-65 grader. Ta bort från värmen och fortsätt vispa i assistenten. Vispa tills marängen är fast, glansig och sval. Spritsa ut marängsmeten på plåtar med bakplåtspapper. Grädda ca 1 1⁄2 timme. Hur lång tid de behöver beror på hur stora du gör. När de kan lyftas från pappret är de klara. Låt marängerna stå kvar på eftervärmen tills ugnen är sval (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft).