Marängrulltårta 4 äggvitor 1,25 dl strösocker 1,5 dl mandlmjöl 1 tsk äppelcidervinärger 1 krm salt 1 tsk vaniljsocker Tillbehör: 2 dl vispad grädde 1 dl jordgubb- och rabarbersylt eller annan sylt 1 dl blåbär Frystorkade bär, kan uteslutas Florsocker att pudra över Gör marängrulltårtan så här: Värm ugnen till 175 grader Vispa upp äggvitorna till en fast skum. Vänd ner mandelmjöl och socker, lite i taget. Rör ner äppelcidervinäger, salt och vaniljsocker. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper ca 0,5 cm tjockt lager. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Vänd den upp och ner på ett bakplåtspapper och dra bort bakplåtspappret som den gräddats på, låt svalna. Om det är svårt att få bort papret kan du pensla på lite kallt vatten så släpper det lättare. Skär ev bort hårda kanter. Bred på sylten på marängbottnen och sen vispad grädde, strö över blåbären. Rulla ihop till en rulle och spritsa på toppen och strö över frystorkade bär och pudra över florsocker.