Mazariner är ett underbart litet bakverk som man kan smaksätta med i princip vad som helst. Detta recept har jag smaksatt med äpplen, mandelmassa och stroh rom som jag samarbetade med under romkryssningen. Stroh rom har en vaniljton som är jättegod till just bakverk. Orkar du inte klä så många små formar kan du göra en stor mazarinkaka som du gräddar i till exempel en långpanna. Recept till ca 20 mazariner Mazarinbotten: 125 g kallt smör 1 dl florsocker 2,5 dl vetemjöl 1 st äggula 1 msk kallt vatten Rommarinerade äpplen: 3 st äpplen 1 dl strösocker 1 dl stroh rom 0,5 dl vatten Fyllning till Äpplemazarinen: 250 g mandelmassa 75 g smör 2 st ägg 1 tsk vaniljsocker 2,5 msk stroh rom Tillbehör till äpplemazarinen: 3 dl grädde 1 msk stroh rom Toppa mazarinerna med: 0,5 dl florsocker Gör äpplemazarinerna så här: Ugn: 175º 1. Skiva äpplena i 3-4 mm tjocka skivor. Koka upp rom, vatten och socker. Lägg i äpplena och låt sjuda i ett par minuter. Dra av plattan och låt äpplena marineras i lagen så länge som möjligt. 2. Hacka ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt ev. 1 msk kallt vatten om degen inte går ihop. Förvara i kylen ca 30 min. 3. Klä mazarin formarna med deg. 4. Mixa mandelmassan med smör. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i vaniljsocker och fördela smeten i formarna. Lägg i två skivor romäpplen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och ta ur formarna. Pudra med lite florsocker innan servering. 5. Vispa grädden med romen och servera mazarinen med en klick romgrädde.