Minibakelser! Kan man annat än att älska allt i miniformat! Dessa kräver lite tid då de är några moment att göra innan man kan sätta ihop denna lilla goding. Men det är inte svårt, och det är absolut värt besväret. Har man inte tid kan man ta marsankräm istället för att göra egen vaniljkräm. Ett tips är att pimpa marsankrämen med lite extra vaniljsocker för mer smak. Muffinsbottnar: 3 ägg 1,5 dl strösocker 125 g smör, smält 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 tsk kardemummakärnor, mortlade 1/2 dl kesella 0,5 kruka mynta, hacka bladen ganska fint Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål och vänd sedan ner i äggsmeten. Rör ner det avsvalnade smöret och kesella så smeten blir slät tillsammans med den hackade myntan. Portionera ut i muffinsformar 3/4 fyllda. Grädda i ugnen 10-15 min. (olika ugnar varierar) Känn efter med sticka. Vaniljkräm: 4 dl mjölk 1 vaniljstång 1,25 dl strösocker 5 ekologiska äggulor knappt 0,5 dl majsstärkelse 40 g mjukt smör Koka upp mjölk med delad och urskrapad vaniljstång. Lyft ur stången efter uppkoket. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och fluffigt. Häll i den heta mjölken under vispning. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under konstant vispning, häll över i en kall skål när blandningen tjocknat. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. Låt svalna, gärna i kyl. Limefrostingen: 300 gram cream cheese/Philadelphia 2 dl florsocker 3 dl grädde 1 lime Blanda osten med florsockret. Vispa grädden och blanda med ostblandningen. Riv skalet av en lime och droppa i lite saft från limen och blanda. Jordgubbsfyllning: jordgubbssylt blandat med lite av frostingen Skivade färska jordgubbar Sätta ihop bakelsen: Dela muffinsen till 3 delar. Den största lägger du underst och brer på vaniljkräm. Lägg på nästa lilla botten och bred på jordgubbsfyllningen och några skivade jordgubbar. Lägg på toppen och bred på limefrostingen jämnt runt den lilla bakelsen och toppa med en jordgubbe eller ett körsbär och mynta.