Älskade kladdkaka! Vi i Sverige är fullkomligt tokiga i kladdkaka, och konstigt är väl inte det, kladdkaka är ju fruktansvärt gott!! Här är ett recept på en nyttigare kladdkaka som också är glutenfri. Kladdkakan är bakad utan socker och sötad med dadlar, lönnsirap eller honung om du vill det. Den blir löjligt god och lik kladdkaka trots att den är nyttigare. Servera den med grädde, eller om du vill ha ett bättre alternativ så kan du ta sojagrädde som dessutom är söt och god! Jag bakade min i en mindre springform som är ca 15 cm i diameter. Har du en större springform bör du nog dubbla receptet. Recept på nyttig kladdkaka 10 dadlar 3 ägg 2,25 dl mandelmjöl 0,5 -0,75 dl kakao beroende på hur stark chokladsmak du vill ha. 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver 1 msk lönnsirap eller honung 1 msk kokosolja 1 krm salt Tillbehör Granatäpple eller färska bär Grädde eller sojagrädde Så här gör du kladdkakan Värm ugnen i 175 grader. Använd en matberedare. Mixa dadlarna och tillsätt äggen. Mixa i resten av ingredienserna. Olja och bröa en springform. Bröa med t.ex. mandelmjöl. Häl i smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. När kakan är gräddad i kanterna men kladdig i mitten är kakan klar. Det kladdiga sätter sig mer sen när kladdkakan är kyld också. Låt svalna, servera sen med sojagrädde, grädde eller vaniljglass. Tips! För dig som är ute efter the real deal hittar en riktig goding till kladdkaka här nedan med brynt smör, daim och kanderade nötter...!