Ostkaka med keso! Jag älskar denna varianten av ostkaka. Jag har gett mig på att göra på ystad mjölk osv men nej det behövs inte, denna är så god! Ostkakan är krämig och god samt har lite tuggmotstånd av mandeln. Ostkaka är perfekt som mellis eller eftermidagsfika. Ostkaka 4 port 2 ägg 2 msk strösocker 500 g keso 1/2 dl vetemjöl 70-100 g mandelflagor 2 bittermandlar, rivna 2 dl mjölk 1/2 dl grädde (kan bytas till mjölk) 2 krm mortlad kardemumma 1 nypa salt Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsfast form ca 25 x 15 cm. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt keso, mjöl, salt, bittermandel, mandelflagor, grädde, mjölk och kardemumma. Rör ihop. Häll i formen och grädda 40-50 min i mitten av ugnen. Servera tex med grädde, sylt och bär.